ABBA-låtar

Alla oavsett ålder känner nog till några ABBA-låtar. För oss som var med under ABBAs storhetstid är det många av deras låtar som har etsat sig fast i minnet. Av alla ABBA-låtar är följande mest kända och populära:

Abbalåtar som har gått till historien

  1. Waterloo – med den här låten vann de Eurovision Song Contest i Brighton år 1974
  2. Mamma Mia – spelades in 1975. Låten blev åter populär 1999 när musikalen Mamma Mia hade premiär och 2008 när den filmatiserades.
  3. Dancing Queen – släpptes internationellt 2 gånger. 1976 i hela världen och 1992 i enstaka länder.
  4. Happy New Year – släpptes 1980. Varje år kring nyårsskiftet dyker den upp på försäljningslistor i Sverige.
  5. Fernando – utgavs på svenska av Anni-Frid Lyngstad och på engelska av ABBA.
  6. Bang en boomerang – den här låten har en liten annorlunda historia. Den skrevs av Björn och Benny men gavs bort till duon Svenne och Lotta, eftersom ABBA inte ville vara med i Melodifestivalen med den. Detta på grund av att det var året efter de vunnit med Waterloo. 1975 gjorde ABBA dock en nyinspelning av låten fast med Svenne och Lottas bakgrundsarrangemang.
  7. Thank you for the music – fanns med på gruppens album The Album från 1977.
  8. Money, money, money – släpptes som singel år 1976.
  9. When I kissed the teacher – öppningsspåret på albumet Arrival från 1976. En video där ABBA-medlemmarna agerar skolungdomar har spelats in med denna låt.
  10. S.O.S – utgavs 1975 på singel.
ABBA-låtar som vi minns

Listan på abbalåtar vi mins kan göras ännu längre för kända och populära ABBA-låtar finns det en mängd av. Deras musik är odödlig. Det finns ABBA-låtar som aldrig har blivit utgivna också. Ett flertal av dem finns med på en 20 minuter lång medley som sammansattes till samlingsboxen ”Thank you for the music” 1974.