Dur och moll

För min del har alltid ABBA varit musikgruppen nummer ett! Jag tror dels att det kan bero på att jag har upplevt musiken som positiv under min uppväxt, men även att delar av melodin ofta är dubbel i sin framtoning. Du hittar en perfekt kombination av såväl dur som moll i deras låtar. Enligt mitt tycke är deras musik genial, såväl textmässigt som musikaliskt och jag verkar inte vara ensam. Världen över så lyssnar fortfarande miljontals på ABBA trots att de lade ner sitt band för över trettio år sedan, 1982. Det ABBA gjorde som ytterst få band och musikgrupper kan göra var att skapa ett helt eget sound. När en ABBA låt startar så dröjer det inte mer än ett par sekunder innan man kan höra att det är just en ABBA låt. ABBA arbetade även med att skapa bra shower på scenen och var engagerade i sin publik, det märktes att de hade roligt på scenen och sådant smittar av sig till publiken.